Wednesday, August 23, 2006

Fondurile structurale - Curs

INSTITUTUL ROMAN DE TRAINING
în parteneriat cu INFO PROJECT BAIA MARE
organizează cursul

Cum se finanţează proiecte din Fondurile Structurale, 2007-2013
2-3 septembrie 2006, Baia Mare


Obiectivul trainingului:
Trainingul îşi propune familiarizarea participanţilor cu legislaţia, practicile şi procedurile ce guvernează accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene în România. Cursul se concentrează pe aspectele practice ale identificării de proiecte finanţabile din Fondurile Structurale 2007-2013, dar şi pe cadrul procedural care trebuie urmat în vederea pregătirii, finanţării şi implementării unor asemenea proiecte.

Tematica Abordată
- politica de coeziune şi Fondurile Structurale în Uniunea Europeană;
- cadrul instituţional şi legislativ al UE pentru derularea Fondurilor Structurale;
- alocarea financiară, instrumentele, priorităţile şi obiectivele Fondurilor Structurale;
- stadiul pregătirilor României pentru accesarea Fondurilor Structurale;
- cadrul instituţional şi legislativ al României pentru derularea Fondurilor Structurale;
- Planul Naţional de Dezvoltare, Programul Operaţional Regional, programele operaţionale sectoriale;
- identificarea proiectelor finanţate din Fondurile Structurale 2007-2013 (analiza părţilor interesate, analiza problemelor, analiza obiectivelor, analiza strategiilor);
- formularea proiectelor finanţate din Fondurile Structurale 2007-2013 (matricea logică a proiectului, justificarea proiectului);
- exemple de proiecte din state membre ale Uniunii Europene.

Beneficiile participării la training
Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor participanţilor, IRT realizează anterior trainingului o analiză a nevoilor de training. În acest mod putem identifica nevoile specifice ale fiecărui participant şi adapta tematica trainingului la aceste cerinţe. Trainingurile se bazează pe utilizarea de metode şi tehnici de training dinamice şi participative, specifice învăţării adulţilor, care creează un mediu favorabil asimilării rapide de noi cunoştinţe şi aptitudini.
La finalul trainingului fiecare participant:
§ va dobândi cunoştinţele necesare cu privire la prevederile legislative şi reglementare care guvernează derularea Fondurilor Structurale, în Uniunea Europeană şi România;
§ va dobândi cunoştinţele necesare pentru relaţionarea cu autorităţile implicate în derularea Fondurilor Structurale în România;
§ va dobândi cunoştinţele necesare identificării şi formulării proiectelor ce pot fi propuse spre finanţate din Fondurile Structurale 2007-2013.

Traineri
În dorinţa de a răspunde nevoilor clienţilor noştri la cele mai înalte standarde de calitate, am ales să colaborăm în acest domeniu cu traineri şi specialişti cu experienţă în managementul proiectelor cu finanţare europeană, atât în scrierea de proiecte, cât şi ca monitori şi evaluatori. Până în prezent, trainerii IRT au susţinut alături de alţi specialişti şapte asemenea cursuri, organizate pentru autorităţile şi instituţiile publice din Bucureşti, Călăraşi, Oradea şi Buzău, în cadrul cărora au fost instruite aproximativ 180 de persoane.

Participanţi, locaţie
Trainingul se va desfăşura pe parcursul a 2 zile (6 ore curs efectiv /zi) în municipiul Baia Mare. Locaţia exactă a cursului va fi comunicată fiecărui participant după înscriere, împreună cu programul detaliat al trainingului. Trainingul se poate derula cu un grup de minim 25 de participanţi (numărul maxim este de 30 de participanţi).

Cursul este deschis:
- funcţionarilor publici şi angajaţilor pe bază de contract din autorităţile şi instituţiile publice din judeţul Maramureş şi judeţele învecinate;
- angajaţilor altor organizaţii interesate (Ex: ONG-uri);
- persoanelor fizice interesate.

În acest mod este vizată creşterea colaborării dintre administraţia publică, pe de o parte, şi mediul neguvernamental, sectorul de afaceri şi cetăţeni, pe de altă parte, în vederea accesării Fondurilor Structurale.

Costuri
Taxa de participare este de 400 RON/participant. Taxa de participare include: suportul de curs; modele, fişe de lucru, studii de caz; legislaţie relevantă; alte materiale auxiliare; CD cu materiale pe suport electronic; pauzele de cafea; onorariul trainerilor; costurile evaluării realizate după 6 luni de la încheierea cursului.
Taxa de participare nu acoperă transportul, cazarea şi masa participanţilor.
Modalitatea de efectuare a plăţii şi data până la care se poate face aceasta vor fi comunicate de către IRT fiecărei persoane care se înscrie la training.

Detalii Suplimentare
Pentru detalii suplimentare în legătura cu modul de organizare al trainingului şi condiţiile de plată a taxei vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email: euadministratie@irt.ro sau la numerele de telefon: 021-642.64.52 sau 0723.648.635, persoana de contact: Lavinia Dascălu

Înscriere
Pentru obţinerea formularului de înscriere, vă rugăm să ne contactaţi la coordonatele menţionate mai sus.

Despre noi:
Institutul Român de Training (IRT) organizează în cadrul programului euadministrat,ie, începând cu luna mai 2006, cursuri legate de accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene, pe care România urmează a le primi în perioada 2007-2013. IRT are o vastă experienţă în organizarea de trainguri pe tema fondurilor europene – scrierea cererilor de finanţare şi implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene. În cei 4 ani de experienţă în acest domeniu, trainerii IRT au instruit peste 500 de persoane reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, de afaceri, administraţiei publice.
Info Project Baia Mare - Centru Internaţional de Formare Profesională a Adulţilor oferă servicii de consultanţă în domeniul proiectelor educaţionale europene, coordonează proiecte Socrates şi Leonardo da Vinci şi organizează examene pentru obţinerea certificatelor de competenţă lingvistică TOEIC şi TFI.